Страх от нова ковид вълна предизвика паника в старчески дом в

...
Страх от нова ковид вълна предизвика паника в старчески дом в
Коментари Харесай

Маски и дезинфектанти върнаха страха от ковид в старчески дом в Пловдив

Страх от нова коронавирус вълна провокира суматоха в старешки дом в Пловдив. За сякаш въведените " ограничаващи ограничения ", алармира до  TrafficNews  жена, която работи наоколо до старешки дом, намиращ се на Коматевско шосе.
Прочетете още
Тя описа, че възрастните хора, настанени в дома „ Свети Василий Велики ” са споделили, че чиновниците на дома, са им раздали маски и дезинфектанти, както и че са им споделили, че ще бъдат затворени за неустановен период от време.

Вероятно слухът е тръгнал след раздаването на маските и информацията за покачващия се брой хора, заболели от ковид у нас.

Медията ни се свърза с директорката на старческия дом, която изрично отхвърли сходен вид информация. Нина Христова съобщи пред  TrafficNews , че въвеждане на нови коронавирус ограничения няма.

„ Явно някой всява някаква суматоха измежду възрастните хора, тъй като такова нещо няма. Ние сме държавна институция и сме задължени да им раздаваме защитни материали. Маски, дезинфектанти и ръкавици се раздават през избран период от време. Това обаче никога не значи, че ще бъдат затворени и че има нова коронавирус вълна ”, съобщи тя.

Христова добави, че по време на коронавирус рецесията през 2020 година фактически достъпът за външни гости е бил стеснен, само че това им е било подредено.

„ Смея да настоявам, че напълно сполучливо се справихме с тогавашната коронавирус вълна, овладяхме я, може би и поради навременното взимане на ограничения. Ако се наложи и в случай че в действителност бъде оповестена карантина, то сигурно това ще бъде оповестено на национално равнище, а освен в нашия обект, както твърди дамата, подала сигнала до медията ви ”, уточни Христова.

Коментира още, че от 06:00 до 22:00 часа, хората са на свободен режим на живот и това ще бъде по този начин, до момента в който от РЗИ не им бъде подредено да бъдат наложени промени. Апелира да не бъде всявана суматоха измежду възрастните хора, както и измежду техните близки.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР